I dag byr både Windows 10 og Windows 11 på mange funksjoner, og i operativsystemenes egne innstillinger kan du løse de fleste problemer du måtte ha med datamaskinen. Samtidig er det mange innebygde programmer som gjør arbeidet ved pc-en enklere og morsommere. Det er for eksempel enkelt å ta opp lyd med Windows’ innebygde lydopptaker eller redigere videoer i Windows 11 med programmet Clipchamp. Kort sagt: Du kan gjøre mye i Windows.

Men med Microsofts kostnadsfrie programpakke, PowerToys, kan du gjøre enda mer. Pakken med små, nyttige verktøy så dagens lys i forbindelse med Windows 95, og i dag inneholder den 17 små programmer som på hver sin måte gjør Windows bedre. Du får for eksempel verktøyet Power- Rename, som gjør at du lynraskt kan gi nytt navn til flere filer samtidig i Filutforsker. Du får også Keyboard Manager, som gjør det enkelt å konfigurere hurtigtaster ved at du selv bestemmer hva en knapp eller en kombinasjon av taster på tastaturet skal gjøre.

Blir løpende oppdatert

Når du laster ned PowerToys får du ikke «bare» 17 verktøy skreddersydd til Windows av utviklerne selv. Programpakken blir nemlig hele tiden oppdatert av Microsoft med nye verktøy og funksjoner til eksisterende verktøy. PowerToys gir deg automatisk beskjed når en ny oppdatering er klar, og så kan oppdateringen lastes ned og installeres direkte fra hovedmenyen.

Selve programpakken er av en eller annen grunn ikke installert på forhånd i Windows, men de fleste av de mulighetene verktøyene gir finnes allerede dypt inne i Windows-innstillingene. PowerToys gjør det mye enklere å få tilgang til de skjulte funksjonene. Du laster bare ned programpakken fra Fordelssonen, der vi har lagt den nyeste versjonen av Power- Toys klar til deg. Når PowerToys er installert, aktiverer du det verktøyet du vil bruke. Vanligvis krever det bare ett klikk, og så er verktøyet klart. Det er ikke alle de 17 verktøyene som er like nyttige for alle, men de fleste er svært nyttige.

Enkelte er faktisk nesten uunnværlige når du først har lært deg å bruke dem. Vi har valgt ut de aller beste verktøyene, og vi gjennomgår hvordan du bruker dem i denne artikkelen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.