Kopier og lim inn, utklippstavle, clipboard eller copy-paste. Kjært barn har mange navn, men uansett hva du kaller funksjonen, har du sannsynligvis brukt den utallige ganger i løpet av tiden du har tilbrakt med en Windows-pc; du har kopiert en tekst ett sted og satt den inn et annet. Kopier og lim innfunksjonen er kort sagt en uunnværlig funksjon for alle som bruker datamaskiner til daglig. Prøv å tenke deg en verden uten, der du ikke bare kan kopiere en kobling til en kattevideo på YouTube, men i stedet må skrive hele adressen gjentatte ganger og være helt sikker på at du har satt inn alle spesialtegn i riktig rekkefølge når du vil dele videoen med venner og kjente. Det hadde trolig gjort det mindre fristende å dele noe som helst.

Den innebygde kopier-og-sett- inn-funksjonen i Windows har imidlertid sine begrensninger. Da er det godt at det finnes tredjepartsprogrammer som Clipdiary. Det kan du laste ned fra Fordelssonen, og med det får kopieringsverktøyet i Windows helt nye muligheter. Det blir faktisk vanskelig å forstå hvordan du har klart deg uten: Clipdiary lagrer automatisk alle kopierte tekster, bilder og koblinger i en lang liste, slik at du for eksempel kan sette inn alt på én gang i et dokument. Du kan også søke – eller lett søke tilbake – og finne koblingen til den morsomme videoen eller den viktige teksten du kopierte for lenge siden. I første omgang får du programmet gratis i 60 dager, men du kan få fullversjonen gratis til privat bruk også etter prøveperioden hvis du bruker et minutt på å registrere deg. Dermed sparer du cirka 180 kroner, og vi viser selvfølgelig hvordan registreringen foregår. Vi begynner med å vise hvordan du kommer i gang med og får glede av programmet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.