Pc-ens utallige mapper blir sakte, men sikkert fylt opp av stadig flere filer jo mer du bruker datamaskinen, og det kan utvikle seg til et problem. En full harddisk gjør det vanskelig å holde oversikten, og konsekvensen er at det kan bli vanskelig å finne frem til ulike filer som private bilder eller videoklipp.

Det er frustrerende ikke å kunne gjenoppleve de gode ferieminnene fordi fotoalbumet med alle bildene for eksempel har fått et merkelig navn og er blitt umulig å søke etter fordi det er havnet i feil undermappe et ukjent sted på pc-en. Her er Data2Pocket den perfekte løsningen. Programmet, som kan lastes ned kostnadsfritt fra Fordelssonen, kan nemlig støvsuge pc-en for spesifikke filtyper og deretter kopiere filene til et USB-minne.

Det eneste du trenger å gjøre er å velge hvilke filtyper som skal kopieres til USB-minnet, og så skanner programmet hele pcen for alle filer av de valgte typene. Da blir filene kopiert til USB-minnet uten at du trenger å gjøre noe. Du slipper dermed mange timers omstendelig arbeid i Filutforsker, som på noen datamaskiner er blitt litt av en roteskuff med mapper og filer. I stedet må du bare sørge for at USB-minnet har plass til filene som kopieres fra pc-en.

I dag er mange USB-minner imidlertid ganske romslige, og det er ikke uvanlig å finne et USB-minne som har 128 eller 256 GB lagringsplass. Dermed er det mulig å kopiere store mengder filer til USB-minnet. Data2Pocket kan naturligvis også kopiere andre filtyper, som tekstdokumenter eller lydfiler, og dessuten kan programmet også brukes til å kopiere pc-ens filer til en ekstern harddisk hvis du heller vil det.

Du kan også kopiere alle de valgte filtypene til en spesifikk mappe på datamaskinen. På den måten kan for eksempel alle bildene på harddisken bli samlet på ett sted på datamaskinen, og du kan alltid finne de dyrebare filene dine uansett hvor de befinner seg på den overfylte harddisken.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.