I forrige utgave av Komputer for alle kåret vi programmet DaVinci Resolve til det beste gratisprogrammet for videoredigering i Windows. Det er flere gode grunner til det. De viktigste er at programmet, som er basert på åpen kildekode og altså gratis, har svært avanserte redigeringsverktøy.

Likevel er det så brukervennlig at man raskt finner ut av det, selv om man er helt fersk på området. I DaVinci Resolve kan du klippe, sette sammen klipp med grafiske overganger, justere farger og lyd ned til minste detalj, legge på effekter, filtre, musikk og tekst – og veldig mye mer. Programmet kan lastes ned gratis fra nettsiden vår, og alle redigeringsverktøyene er inkludert.

Videoer for alle behov

Man må riktignok betale for enkelte av effektene, men er du litt kreativ og teknisk oppegående, kan du faktisk gjenskape disse effektene ved hjelp av de mange gratisverktøyene. Når du er ferdig med selve redigeringsarbeidet, kan DaVinci Resolve eksportere det ferdige resultatet til et stort utvalg av forskjellige filtyper i diverse oppløsninger.

Du kan enten velge maler i programmet eller stille inn oppløsning og format manuelt. På den måten er det lett å få opptak fra mobilen til å passe i et format og en oppløsning som tar seg godt ut også på en stor flatskjerm-tv, og dermed kan du invitere hele familien til å se på egenprodusert video.

I veiledningen viser vi hvordan du bruker grunnleggende verktøy til å lage en kort video, men det er vanskelig å vise på trykk hvordan effektene ser ut. Derfor har vi lagt videoen fra artikkelen på komputer.no/videoedit, slik at du selv kan se resultatet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.