For et par nummer siden kåret vi videoredigeringsprogrammet DaVinci Resolve til et av verdens beste gratisprogrammer. Slik heder og ære fortjener en fyldig veiledning, som du nå får med denne artikkelen om programmet.

Tidligere krevde det et videokamera eller et nyere, dyrt digitalkamera å ta opp egne videoer, men i dag har de fleste av oss allerede et glimrende kamera på telefonen.

Det betyr at behovet for å redigere videoer også har økt de siste årene. Det vil nemlig stort sett alltid være kortere eller lengre deler av de videoene du tar opp, som helst bør klippes ut hvis videoen skal vises frem til andre.

Og i stedet for å vise 10 forskjellige småklipp fra påskeferien på fjellet, kan du klippe sammen de enkelte videoklippene til en veltrimmet, liten film som familien din vil kose seg med å se på. Utvalget av videoredigeringsprogrammer er da også større enn noensinne, men det er langt mellom de gode kvalitetsprogrammene.

Med DaVinci Resolve fra Fordelssonen får du imidlertid et program som selv de profesjonelle bruker. I gratisutgaven, som ligger klar til deg, kan du gjøre akkurat det samme som i betalingsversjonen. Den eneste begrensningen er at enkelte av effektene krever betaling for «Studio»-utgaven.

Imidlertid er det så mange innebygde gratiseffekter at du neppe vil oppleve det som en begrensning. Når du har redigert filmklippene dine i DaVinci Resolve, vil hjemmeopptakene gjøre seg fortjent til en presentasjon for et større publikum og på en større skjerm – f.eks. for hele familien på TV-en i stuen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.