Vi vet alle godt at vi ikke bør klikke. At alt høres litt for godt ut til å være sant. Men tenk om det var sant og du faktisk hadde vunnet konkurransen, og at det eneste du skulle gjøre var å fylle ut et skjema slik at pengepremien ville bli utbetalt til kontoen din?

Svindlere, hackere, tyver, IT-kriminelle, virus og skadevare finnes overalt, og de er som oftest også svært godt forkledd. Ofte er det sannsynlige konkurranser på Internett, troverdige apper på mobiltelefonen og velformulerte e-postmeldinger i innboksen din. Hvis du tar deg tid til å tenke deg godt om, kan du som regel gjenkjenne svindelforsøkene. Men av og til – fordi vi er stresset, trøtte eller har det litt travelt – tenker vi oss ikke om før vi allerede har klikket.

Og i slike tilfeller er det godt å være ekstra beskyttet. For ellers har skaden plutselig oppstått. Det gjelder på datamaskinen, men det gjelder faktisk også på mobiltelefonen, der vi har stadig mer av dataene våre og det digitale livet vårt. Derfor er det også en god idé å ha et antivirusprogram på mobiltelefonen som kan ta vare på dataene og fungere som et effektivt forsvar mot hackerne som prøver å få tilgang til telefonen, også selv om du er sikker på at du aldri vil gå i hackernes feller.

En av de beste mobilappene på markedet for å beskytte Android-telefonen, er Bitdefender. Det viser studier fra tyske AV-Test, som omhyggelig og systematisk arbeider med å teste alle mulige sikkerhetsprogrammer og apper for å kunne veilede oss forbrukere i hva vi bør velge når vi skal beskytte det kostbare utstyret. I mange av de siste undersøkelsene av sikkerhetsprogrammer for Android fra AV-Test har Bitdefender fått høyest mulig karakter.

Det samme har kun en håndfull andre sikkerhetsapper. I tillegg til å bruke AV-Tests resultater, har vi i redaksjonen også lastet ned de forskjellige appene for å teste hvordan de fungerer og hvor enkle de er å bruke. Og her var opplevelsen at Bitdefenders app er enkel og grei – og det er derfor også den appen vi anbefaler. Mange andre sikkerhetsapper er utstyrt med en rekke funksjoner, for eksempel et ekstra lag med beskyttelse i nettbanken eller en spesiell VPN-forbindelse som kan gjøre posisjonen din utydelig, men samtidig forsøker de også å få deg til å kjøpe betalingsversjonen av appen. Slik er det ikke med Bitdefender Antivirus Free.

Her er det skåret helt inn til benet og du får kun den mest nødvendige funksjonaliteten: Du kan skanne mobiltelefonen for virus og skadevare, og så skanner appen telefonen automatisk hver gang du laster ned nye apper til den. I tillegg er programmet helt gratis å bruke.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.