Mange sikkerhetstrusler kan du faktisk stoppe selv. Det gjelder virus, skadevare og nettfiske. Men det finnes også trusler som kan ramme selv ytterst forsiktige pc-brukere. Trusler som du ikke kan gardere deg mot.

I denne kategorien finner du lekkede e-postadresser og passord. Du har kanskje hørt om de enorme lekkasjene av kontoopplysninger som har rammet gigantene Linked- In og Adobe, i tillegg til mange andre selskaper. I Adobes tilfelle handlet det i 2013 om hele 153 millioner e-postadresser som ble lekket sammen med kredittkortopplysninger, navn og mye annet, som deretter ble lagt ut for salg på nettet.

Dette kan også ha vært dine opplysninger. Etterforskningen viste i ettertid at det var snakk om et hackerangrep mot Adobes servere. Dette er det naturligvis ikke noe en vanlig bruker av Adobes programmer kan gjøre noe med.

Rask og tydelig beskjed

Det går sjelden en uke før nok en virksomhet eller tjeneste på nettet blir utsatt for hackerangrep, som resulterer i lekkasje av personopplysninger. Du kan ikke forhindre forbrytelsene, men du kan minimere konsekvensene av dem.

I programmet HackCheck blir du varslet når e-postadressene og passordene dine blir utsatt for en ny, stor lekkasje. Neste gang det skjer, kan du ta det mer med ro. Du registrerer én eller flere e-postadresser i programmet på forhånd. Hvis de dukker opp i de lekkede dataene som hele tiden florerer på nettet, viser HackCheck en advarsel på skjermen din. Da vet du at det er på tide å bytte til et nytt og sikkert passord.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.