Gjenoppretting av filer er en avansert affære. Selv om filene er slettet og ikke lenger kan sees i Windows, kan spesialbygde verktøy fortsatt finne dem på harddisken. Filredningsprogrammene klarer til og med ikke bare å vise filene, men er i stand til å gjenopprette dem slik at de igjen kan leses av Windows og brukes av programmene på datamaskinen.

Du bør installere det nye programmet iBeesoft Data Recovery med en gang. Dette betyr at den er klar på din PC når du trenger den. I tillegg vil du ha størst sjanse til å bli frisk hvis du kommer i gang med en gang. En dags forsinkelse kan være fatalt for filene dine, fordi du risikerer å overskrive dem med andre filer som du lagrer på datamaskinen i mellomtiden. Windows vet ikke at filene er der fordi referansene til dem er slettet fra registeret. Det er derfor, dessverre, filer ofte bare kan gjenopprettes delvis hvis det går for lang tid før du prøver: På en full harddisk er filen ofte spredt i flere deler. Når bare én del av en fil overskrives, er det vanligvis umulig å få filen tilbake i akseptabel tilstand – selv med et godt program.

På de neste sidene vil vi gå gjennom hvordan du bruker iBeesoft Data Recovery. Det koster normalt 420 NOK, men du får det gratis i et helt år som leser av Komputer for alle.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.