Overvåkingskameraer til hjemmebruk har fått et kraftig kvalitetsløft de siste årene. Og det er ikke bare bildekvaliteten som er blitt bedre takket være forbedret opptaksteknologi og større båndbredde på internettforbindelsen. Det er også bygget inn flere funksjoner i kameraene. I denne testen har vi kameraer med lyskastere, radar, sirene, høyttaler og mikrofon.

Programvaren som driver kameraer og brukes på telefonen, er også blitt kraftig forbedret. Her er vi spesielt glade for muligheten til automatisk å skille mellom kjøretøy, mennesker og dyr slik at du ikke får flere advarsler enn høyst nødvendig. Ansiktsgjenkjenning er også et stort pluss hvis dere er flere i familien.

Da slipper du at kameraet varsler hvis det bare er et familiemedlem som kommer hjem. Du kan velge om du vil ha et kamera som skal festes og kobles til et utvendig strømuttak, eller om du vil bruke en trådløs og batteridrevet modell. Hvis du bare vil overvåke innendørs og koble kameraet til en stikkontakt, finnes det også løsninger for dette.

Vi liker godt de batteridrevne kameraene, som er svært enkle å montere og kan holde seg i gang i flere måneder på én lading. Vi må imidlertid ta forbehold om de batteritidene vi har angitt i skjemaet på neste side. Det er de oppgitte tidene fra produsentene selv, og vi rakk ikke å sjekke om løftene holdt i løpet av et par ukers test. Våre erfaringer med tidligere overvåkingskameraer viser imidlertid at du sjelden kan regne med mer enn litt over halvparten av den angitte tiden – i hvert fall ikke hvis kameraet ditt ofte skal laste opp opptakene til Internett.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.