Pc-en din er blitt en tilskuerplass for et dramatisk kappløp. Kommer IT-kriminelle først i mål og infiserer pc-en din med virus eller annen skadelig programvare? Eller er det sikkerhetsselskapene som kommer først, med gode programmer som beskytter datamaskinen mot virus, løsepengevirus og andre angrep?

Som tilskuer heier du selvfølgelig på beskyttelsen fra sikkerhetsselskapene. Men du står også overfor et viktig valg, og det er hvem som skal være ansvarlig for sikkerheten på pc-en. Når du skal velge blant alle de profesjonelle sikkerhetsselskapene, er det også en annen aktør du bør ta med i vurderingen: Microsoft.

Firmaet som står bak Windows spiller en stadig større rolle når det gjelder å bekjempe kriminelle og sørge for at pc-en din holder seg beskyttet og virusfri. Microsofts innebygde sikkerhet i Windows er bedre og mer detaljert enn noen gang, men er den like god som spesialselskapenes avanserte programmer? Det er en vurdering som er nærmest umulig å gjøre for en vanlig pc-bruker.

Heldigvis har du uavhengige eksperter som kan veilede deg. Det tyske analysefirmaet AV-Test utfører kontinuerlig tester av forskjellige antivirusprogrammer, deriblant Windows Defender – som er Windows' innebygde antivirusprogram.

Mange typer beskyttelse

Antivirus og skadelig programvare er for øvrig langt fra det eneste du trenger å tenke på når du vil beskytte pc-en. Truslene kommer hele tiden i nye former, og blir stadig mer avanserte. Hackerne tenker ut nye angrepsformer som stiller ekstra krav til sikkerheten. Derfor er det f.eks. også nødvendig å ta stilling til begreper som brannmur, løsepengevirus og oppdateringer, hvis du vil beskytte pc-en mot alle typer angrep. Vi sjekker om pc-en din kan motstå alle typer ondsinnede angrep.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.