Hva er Komputer for alles Sikkerhetsvarsel?

Har du registrert deg som mottaker av sikkerhetsvarselet, vil du få tilsendt en epost når en digital trussel er i omløp. Det kan for eksempel være sikkerhetstrusler mot pc-en, farlige eposter eller svindelforsøk via mobilen.

Hvis du sier opp abonnementet, stoppes sikkerhetsvarselet automatisk.

Hvordan får jeg sikkerhetsvarselet?

Du registrerer deg som mottaker av sikkerhetsvarselet tilmeldingssiden her.

Du må registrere deg med epostadressen som er tilknyttet abonnementet for å motta varsler som epost.

Etter at du har oppgitt navn og epostadresse, mottar du en epost der du må bekrefte registreringen. Når det er gjort, mottar du sikkerhetsvarsler.

> Meld deg på Sikkerhetsvarsel

Hvilke epostadresse bør jeg bruke?


For å være sikre på at vi kun varsler aktive abonneneter, sammenholdes registreringene med abonnentdatabasen hver gang vi sender ut et sikkerhetsvarsel.

Det betyr at du ikke vil motta sikkerhetsvarselet til en annen epostadresse enn den som er tilknyttet abonnementet i vår database.

Det vil normalt si den epostadressen du oppga da du bestilte bladet. Det er mulig gjennomføre registreringen med en annen epostadresse, men du vil ikke motta noe sikkerhetsvarsel hvis ikke epostadressen er tilknyttet abonnementet ditt i systemene våre.

Det betyr også at du ikke lenger vil motta varsler hvis du sier opp abonnementet.

Du kan sjekke hvilke opplysninger vi har i databasen ved å logge deg inn på Kundeservice. Her kan du også legge inn en epostadresse hvis en slik ikke er registert på abonnementet ditt.

> Logg på Kundeservice

Du må bruke abonnementsnummeret ditt for å logge deg inn på Kundeservice. Det finner du på arket som følger med bladet som kommer i posten. Se hvor du finner abonnementsnummeret

Hvor ofte sendes det ut et sikkerhetsvarsel?

Vi sender ut sikkerhetsvarsler etter behov. Det vil si når det er en konkret fare du børe være oppmerksom på.

Det skjer ikke hver uke. Det kommer altså ikke varsler med faste intervaller, men bare når vi har noe å varsle om. Det første halvåret tjenesten har vært i drift, har vi sendt ut sikkerhetsvarsel cirka hver 3.–4. uke.

Hvordan endrer jeg epostadressen som er tilknyttet abonnementet?

Hvis du har fått en ny epostadresse eller ønsker å motta sikkehetsvarsler samt annen informasjon om abonnementet ditt på en annen adresse, kan du endre kontaktinformasjonen hos Kundeservice.

> Her logger du inn på Kundeservice

Du må oppgi abonnementsnummeret for å logge inn på Kundeservice. Det finner du blant annet på arket som følger med bladet når du får det i posten.

Jeg mottar ikke sikkerhetsvarsler. Hva er galt?


Det kan være flere grunner til at du ikke mottar epost med sikkerhetvarsel. Her er noen av dem:

  • Vi sender ut varsler etter behov. For tiden er det 1–2 ganger hver måned. Derfor kan det godt ta to til tre uker før du får det første varselet.

  • Er du uheldig, kan eposten havne i søppelfilteret. Det unngår du ved å legge avsenderadressen i kontaktlisten din. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du du gjør det i Gmail og Outlook.

  • Du kan ha registrert deg med en annen epostadresse enn den vi har registert i abonnementssystemet. Slik sjekker du hvilken epostadresse du er registrert med.

  • Vi sender kun sikkerhetsvarsler til aktive abonnenter, og dette blir sjekket hver gang vi sender ut et varsel. Du vil derfor ikke motta noe varsel hvis du har du sagt opp abonnementet.

  • Hvis du endrer epostadressen din hos Kundeservice etter at du har registrert deg som mottaker av sikkerhetsvarselet, må du registrere deg på nytt med den nye epostadressen.

  • Hvis du fortsatt ikke mottar sikkerhetsvarselet, kan det skyldes tekniske problemer hos epostleverandøren eller i systemene våre. Er det tilfellet, kan du skrive en epost til oss, slik at vi kan prøve å løse problemet.


Hvordan melder jeg meg av sikkerhetsvarselet?


Hvis du ikke lenger ønsker å motta sikkerhetsvarselet, melder du deg av ved å klikke på koblingen som ligger nederst i et av varslene du har mottatt.

Du vil heller ikke motta flere eposter med sikkerhetsvarsel hvis du sier opp abonnementet på bladet.

Kan jeg tipse dere om en ny sikkerhetstrussel?

Ja, absolutt. Vi hører gjerne fra deg hvis du opplever potensielle sikkerhetstrusler. Ved å gi oss et tips, kan du også hjelpe andre.

Her sender du epost til redaksjonen.


Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.