Nesten månedlig kommer det nye versjoner av populære nettlesere som Chrome og Edge. Da er ikke selskapene bak, altså Google og Microsoft, sene om å gjøre oppmerksom på de nye funksjonene som skiller den forbedrede versjonen fra den forrige. Ser man nærmere på disse nyhetene, oppdager man at nesten halvparten av de nye verktøyene på et eller annet vis handler om sikkerhet.

Alle nettleserutviklere med respekt for seg selv bruker nettopp sikkerhet som salgsargument, fordi det er et av de få områdene der det faktisk kan være forskjell på nettlesere. Den øvrige ”opplevelsen” i en nettleser, altså å gå på nettet, er jo ganske lik, enten man bruker Chrome, Edge, Firefox, Safari, Brave eller noe annet. Det er litt overraskende at en nettleser kan legge enda mer vekt på sikkerhet og personvern enn tilbudene fra de store aktørene.

Likevel er det nettopp det Norton Secure Browser gjør. Den nye nettleseren er nemlig utviklet av Norton, ellers best kjent som bunnsolid leverandør av forskjellige sikkerhetsprogrammer.

Stort sikkerhetssenter

Som nettlesere flest er også Norton Secure Browser gratis, og den har et fint kontrollpanel til å styre alle sikkerhetsfunksjonene i nettleseren. Det har de kalt et ”Sikkerhets- og personvernsenter”, og brukerflaten minner om tilsvarende funksjoner i Windows’ egen sikkerhetsløsning. Fra kontrollpanelet til Norton kan du blant annet styre tredjeparts informasjonskapsler, nettlesertillegg, passord og beskyttelse mot farlige filer og nettsider.

Et godt supplement

Vi foreslår at du bruker Norton Secure Browser som et supplement til nettleseren du normalt bruker, som du altså beholder som standard nettleser. Hvis du for eksempel bruker Chrome, har du sikkert glede av synkroniseringsfunksjonene Google-kontoen tilbyr. Norton har ingen tilsvarende mulighet for å synkronisere for eksempel bokmerker fra pc til pc.

Norton Secure Browser er basert på Chromium, som også benyttes av Microsoft Edge og Google Chrome. Dermed blir man raskt vant til å bruke nykommeren. Den virker nemlig på nesten nøyaktig samme måte som de store og velkjente nettleserne.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.