Det er 35 år siden verdens første datavirus, Brain, ble sluppet løs, og trusselen mot pc-en din har siden den gang økt for hvert år.

I 1987, året etter at Brain spredte seg fra pc til pc via disketter, stiftet John McAfee verdens første antivirusselskap, og i dag er datasikkerhet en milliardbransje.

De seks programmene vi har med i testen, kan ikke bare beskytte datamaskinen din mot virus. De holder også øye med en lang rekke andre trusler mot pc-en og bidrar blant annet til å beskytte personvernet ditt. Det er nemlig ikke lenger nok å skanne datamaskinen for virus i ny og ne for å føle seg helt sikker. De seks programmene er alle blant de beste sikkerhetspakkene.

Det er bare svært små forskjeller i effektiviteten når det gjelder å stoppe angrep mot pc-en. Vi har derfor også testet andre deler av pakkene enda grundigere. Det er spesielt brukervennligheten vi har hatt fokus på. Enkelte sikkerhetspakker bruker et litt teknisk språk og setter brukeren overfor noen vanskelige valg.

Du er sikkert blitt spurt av et antivirusprogram hva du vil gjøre med en bestemt fil som er potensielt skadelig, uten at programmet har gitt deg de riktige forutsetningene for å ta beslutningen. Det synes ikke vi at du trenger å finne deg i. Merk at det varierer hvor mange enheter du kan bruke pakkene på. Hvis du har behov for å beskytte mange datamaskiner og telefoner, kan du kjøpe ekstra lisenser. Og hvis du er i tvil om et sikkerhetsprogram er noe for deg, kan du prøve det før du kjøper. De fleste sikkerhetsprogrammer tilbyr nemlig en gratis prøveperiode.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.