Noe av det første jeg gjør når jeg installerer en nettleser på en ny datamaskin, er å laste ned tillegget uBlock Origin. Og jeg råder alltid andre til å gjøre det samme. Med minimal innsats kan du med tillegget gjøre nettleseren din både raskere, sikrere og bedre til å ivareta privatlivet ditt. uBlock Origin fungerer som en sluse i nettleseren som automatisk blokkerer enkelte elementer.

For eksempel sperrer uBlock Origin for nettsider som inneholder skadevare, phishing-lenker og lignende, slik at dine personopplysninger og data forblir sikre. Klikker du på en lenke som inneholder skadevare eller skadelig kode, vil uBlock Origin advare deg før du klikker videre – eller alternativt blokkere for de skadelige elementene som måtte finnes på nettsiden slik at de ikke får mulighet til å infisere pc-en din. Tillegget gjør deg også mindre synlig på nettet og blokkerer såkalte sporingsenheter som følger med på hva du gjør.

Det er gode nyheter for deg hvis du er opptatt av privatliv og ikke har noe ønske om at bedrifter og nettsider skal kunne følge altfor godt med på hva du gjør.

Gjør datamaskinen raskere

En annen fordel med uBlock Origin er dessuten at du sparer både båndbredde og batteri når sporingsenheter, annonser og skript blir blokkert, slik at nettleseren og datamaskinen ikke må bruke unødig energi på å laste inn og kjøre dem. Det kan gjøre reisen på nettet raskere og forlenge batteritiden på datamaskinen.

Det er imidlertid viktig å få frem at du ikke skal slutte å bruke et antivirusprogram, og at du heller ikke ukritisk skal klikke løs på tilfeldige lenker bare fordi du bruker uBlock Origin. Tillegget skal ses som et supplement som kan bidra til å sikre privatlivet ditt og gjøre den digitale tilværelsen tryggere, ettersom den stopper noen av angrepene som kan skade pc-en. Du må altså fortsatt bruke et godt antivirusprogram, aktivere Windows Defender og alltid bruke sunn fornuft når du er på nettet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.