En gang var mobiltelefonen en relativt enkel dings som kunne brukes til å sende tekstmeldinger og ringe til folk i kontaktlisten. I dag er den et avansert og komplekst bindeledd mellom oss selv og resten av verden, og den inneholder utallige funksjoner: For mange er mobilen det digitale fotoalbumet der bilder og videoer deles med alt og alle. For andre gir den tilgang til bank og offentlige tjenester via BankID, mens noen bruker mobilen til å kjøpe aksjer, handle på nettet og være aktive på sosiale medier.

Derfor er ikke mobilen lenger bare en mobil. Den er også et av favorittmålene for hackere og andre kriminelle. Får de tilgang til mobilen din, får de potensielt også tilgang til mengder av verdifulle opplysninger om deg og dine, private data og ikke minst betalingsinformasjon.

Det betyr også at du bør beskytte mobilen så godt det lar seg gjøre. Det er ikke spesielt vanskelig, men det krever at du tenker sikkerhet i alle ledd; fra å oppdatere telefonen til å velge et skikkelig passord og aktivere totrinnsbekreftelse der det er mulig. I denne artikkelen viser vi hvilke sikkerhetsinnstillinger du bør gjennomgå på telefonen for å unngå hackere, virus og skadevare.

Før du går løs på artikkelen og alle innstillingene på mobilen, kan du more deg med den lille quizen til høyre og se hvor godt du forstår sikkerheten. Svarene finner du i artikkelen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.