Etter hvert som store deler av våre digitale liv har flyttet fra pc-en til telefonen, har svindlere, tyver og utpressere fulgt etter. De fleste av oss bruker i dag telefonen til både mobilbank og netthandel, og det gjør den til et perfekt mål for forskjellige former for økonomisk kriminalitet. I dette nummeret tester vi sikkerhetsapper som ikke bare beskytter mobiltelefonen mot virus fra appene du installerer.

De har også smarte funksjoner som beskytter deg mot skadelige nettsider og identitetstyveri, der svindlere bruker de ulike kontoene dine hos internettjenester til å utgi seg for å være deg. Det er definitivt en god idé å ha en effektiv sikkerhetsapp installert på telefonen. Din egen atferd når du bruker mobiltelefonen spiller imidlertid fortsatt en stor rolle for om telefonen ender opp med å bli infisert. I Android kan du for eksempel enkelt laste ned og installere en app fra en hvilken som helst side på nettet, men du bør helst ikke laste ned apper fra andre steder enn Google Play Butikk.

Sikkerheten i Google Play Butikk er riktignok ikke på hundre prosent, men Google skanner tross alt appene i butikken – og kaster ut svindlerne når de oppdages. Det gjør også en stor forskjell for sikkerheten til telefonen din at du alltid sørger for at operativsystemet er oppdatert. Når du får beskjed fra produsenten av telefonen om at en ny oppdatering er klar, anbefaler vi derfor at du installerer den umiddelbart. Den inneholder nemlig ofte sikkerhetsrettelser som hindrer hackere i å utnytte sikkerhetshull i operativsystemet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.