Mobilene våre blir stadig mer avanserte. Derfor skapes det også en illusjon av at de er sikre mot angrep.

Mange har så høy tillit til sikkerheten på mobilen at de lagrer følsom informasjon om betalingskort, private bilder og passord på telefonen. Du har sikkert også mengder av tekstmeldinger på mobilen, og hvis du til og med leser og skriver e-post på den, er det enda mer privat innhold som er lagret på den smarte telefonen.

Vi lagrer med andre ord mengder av viktig informasjon på mobilen, men det betyr også at smarttelefoner, og særlig modeller med Android, er et yndet mål for hackere. Det er nemlig ikke spesielt vanskelig for kriminelle å få tilgang til mobilen og alt den inneholder.

Derimot kan det være vanskelig å oppdage at deler av informasjonen på mobilen faktisk har havnet i feil hender. Du er neppe i tvil hvis du får en melding som forteller deg at telefonen er infisert, men de digitale bandittene blir stadig flinkere til å angripe mobilen i det skjulte. Det finnes blant annet skadevare som er designet til å operere i det skjulte, og det er ikke usannsynlig at vi går rundt fullstendig uvitende om at mobilen vår og alt på den er utsatt for angrep.

Heldigvis etterlater som regel skadevare av denne typen spor, slik at du både kan redde og beskytte mobilen, forutsatt at du kjenner tegnene på at Android-mobilen er infisert.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.