Kryptering er en avansert teknologi der enorme primtall multipliseres med hverandre i et genialt system som sikrer at passordene ikke kan knekkes. Etterretningstjenester kan for eksempel sende filer til andre datamaskiner og samarbeidspartnere uten frykt for at hemmelighetene skal bli fanget opp underveis.

Selv om andre får tak i filene, kan de ikke lese innholdet uten å vite passordet. Moderne kryptering er så sterk at selv superdatamaskiner må bruke år og dag på å knekke den. Like kompleks som kryptering er under overflaten, kan den presenteres som enkel på overflaten. Det har folkene bak programmet MyText vist på en god måte. Programmet ligger klart til deg i Fordelssonen.

Når du åpner det for første gang, er det lett å få inntrykk av at du har havnet i Windows’ innebygde Notisblokk-program. Brukergrensesnittet er veldig enkelt og ligner til forveksling Microsofts klassiker. Du kan endre skrifttype og skriftstørrelse, men ikke så mye mer. Det er absolutt ikke på grunn av den flotte programdesignen du skal velge MyText. I MyText skriver du inn en tekst og lagrer den. Etterpå gir du dokumentet et passord.

Bare med dette passordet kan du dekryptere dokumentet og lese innholdet. Du kan for eksempel forlate datamaskinen uten risiko for at noen sniker seg til å lese dokumentet mens du er borte. Med andre ord: Med noen få klikk har du et kryptert og sikkert dokument.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.