Det finnes svært mange gode og nyttige pc-programmer. Noen optimaliserer, mens andre er morsomme og nyttige og gir deg en bedre pc-hverdag. På samme måte som at det finnes råtten frukt i matbutikken, finnes det også dårlige programmer som har gått ut på dato. Noen av dem har en gang vært svært gode, og derfor er det ikke så rart at du har installert dem. Tidligere har vi til og med anbefalt et par av dem i Komputer for alle. Programmer som en gang var gode, kan imidlertid ha fått nye eiere og dermed tvilsomme funksjoner eller mangelfulle oppdateringer som gjør at programmene ikke lenger holder mål.

Datalekkasjer og sårbarheter Det er stor forskjell på hvor skadelig eller dårlig et program er.. Noen av dem lekker data som en sil, mens andre ikke lenger blir oppdatert. Dermed blir ikke feil og sårbarheter rettet. En tredje gruppe er direkte farlige og skadelige for datamaskinen. Sistnevnte kan skyldes at programmet ikke er tilstrekkelig sikkert eller at det legger beslag på viktige ressurser og gjør maskinen treg. Det kan også være en uoversiktlig oppgave å skulle holde styr på alle programmer du har installert på maskinen og sjekke fortløpende om den nyeste oppdateringen har gjort det ene eller andre til en trussel. Derfor får du her en liste over syv av de verste programmene som du muligens har liggende på maskinen, men som av forskjellige grunner bør fjernes med det samme. Du får også forslag til alternativer, slik at du fortsatt kan ha glede av de samme funksjonene, men slipper å gå på akkord med personvernet eller utsette maskinen for fare.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.