Det er utrolig enkelt å utvikle et nytt datavirus. Faktisk finnes det ferdige programmer som kan hjelpe lysskye typer med enkelt å produsere nye virus som gjør livet surt for alle oss andre lovlydige datamaskinbrukere. Det har ført til at det i dag finnes over en milliard skadelige programmer ute på det store internettet.

Heldigvis er produsentene av antivirusprogrammer flinke til å holde sikkerhetspakkene oppdaterte slik at de kan dempe selv de aller nyeste truslene mot Windows-pc-en. Vi har testet seks av de mest utbredte antivirusprogrammene i samarbeid med det uavhengige tyske sikkerhetsselskapet AV-Test, og det var faktisk sikkerhetsløsninger som stoppet 100 prosent av truslene de ble utsatt for. Det kan være flere grunner til å velge et annet program enn akkurat den som ble testvinneren vår.

Sikkerhetspakkene inneholder ofte spennende funksjoner som identitetsbeskyttelse eller VPN for å skape en sikker tilkobling til Internett. Programmene har også forskjellige prismodeller der du kan velge bort funksjoner og på den måten spare penger, eller du kan velge en løsning som kan brukes på færre enheter i hjemmet hvis du ikke trenger å beskytte fem datamaskiner, telefoner og nettbrett med en pakke til mange hundre kroner. Det er generelt de samme antivirusprogrammene som har klart seg best de siste par gangene vi har testet denne typen programmer, så hvis du har et av dem og er fornøyd med det, er det nok ingen grunn til å skynde deg å bytte det ut.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.