Ønsker du et alternativ til Windows-brannmuren, bør du prøve ZoneAlarm Free Firewall. Programmet er først og fremst en virtuell mur mellom pc-en og trusler på internett. Her har du mer kontroll over hvilken trafikk som blokkeres enn du får i Windows\' egen brannmur. Programmet har også flere gode ekstrafunksjoner. Du kan blant annet legge inn personlige opplysninger som personnummer, passord og epostadresse i den digitalte bankboksen til ZoneAlarm Free Firewall. Hvis du senere prøver å taste inn denne informasjonen på en hjemmeside som ikke krypterer data, vil programmet varsle deg.

Når du installerer ZoneAlarm Free Firewall, er det viktig at du husker å deaktivere brannmuren i Windows samt andre antivirusprogrammer. Windows fungerer nemlig best med bare ett antivirusprogram om gangen.

Under installeringen skal du klikke på Customize the installation og fjerne haken ved Yahoo Toolbar. Deretter må du legge inn epostadressen. Registreringen er gratis.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.