I mer enn 100 år etter at telefonen ble oppfunnet kunne apparatet bare brukes til muntlige samtaler. Det var på 1980-tallet at sms-teknologien ble oppfunnet, og først på 1990-tallet ble det mulig for vanlige mennesker å sende og motta tekstmeldinger.

Siden den gang har teknologiutviklingen gått i en voldsom fart, noe som er spesielt tydelig når vi ser på utviklingen av mobiltelefoner. I dag har en vanlig, moderne smarttelefon en datakraft de aldri hadde kunnet forestilt seg i 1876, da oppfinneren Alexander Graham Bell tok patent på telefonen.

Med smarttelefonen kan vi høre på radio, spille spill, ta imponerende bilder, se fotballkamper, finne veien med GPS samt ta opp videoer og mye mer. Alt dette vet du sikkert, men visste du at mobiltelefonen også kan brukes som desibelmåler eller vater? Det finnes flere gode apper og skjulte funksjoner til Android- og iPhone-telefoner som gjør telefonen nærmest til et universalverktøy. Du kan for eksempel gjøre smarttelefonen til et forstørrelsesglass slik at det blir lettere å lese varedeklarasjonen på varer i butikken.

Eller du kan bruke telefonen som en enhetsomregner og raskt finne ut hvor mange tommer 200 centimeter tilsvarer. Vil du henge noe på veggen kan appen Bubble Level omvandle smarttelefonen til et vater, og ved hjelp av Ruler-appen har du alltid en linjal for hånden. Det er nesten ingen grenser for hva du kan bruke telefonen til, og de smarte appene og funksjonene er til og med gratis.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.