Da utbredelsen av hjemme-pc-er og Internett i sin tid skjøt fart, skiftet vår foretrukne kommunikasjonsform gradvis fra fysiske brev på papir til e-post og andre digitale teknologier. De første årene av dette nye, digitale paradigmet foregikk all moderne kommunikasjon ved datamaskinen hjemme – ofte en stasjonær modell plassert på et skrivebord.

Siden den gang har mobiltelefoner og nettbrett raskt inntatt tronen som nordmenns foretrukne kommunikasjonsverktøy og har sakte, men sikkert skjøvet den klassiske datamaskinen i bakgrunnen. Mobiltelefoner har mange fordeler fremfor den etter hvert halvgamle datamaskinen. De er alltid klare til bruk, nesten alltid oppdaterte, og du har dem også med deg når du ikke er hjemme. Men det finnes også ulemper:

Det kan være vanskelig å lese tekst på den lille skjermen, og det er enda vanskeligere å skrive og kommunisere på det lille tastaturet som ikke engang har fysiske taster. Nå kan du kombinere det beste fra begge verdener. Windows-funksjonen Din mobil, som finnes i både Windows 10 og 11, har lagt til et svimlende antall nye funksjoner, slik at du nå faktisk kan smelte Android-telefonen din helt sammen med pc-en. Du kan for eksempel lese og skrive tekstmeldinger eller bruke en hvilken som helst annen kommunikasjonsapp fra telefonen direkte på pc-en. Du kan også åpne skjermen på telefonen og navigere i telefonens menyer med musen, mens alt vises på pc-skjermen.

Dermed slipper du å fomle med det lille tastaturet på telefonen når du er i nærheten av pc-en, og du kan enkelt lese alle tekstmeldinger og annen kommunikasjon på den større skjermen på pc-en.

Bare for Android-telefoner

De smarte funksjonene krever bare at du kobler telefonen til Android med Windows-pc-en og at telefonen og pcen er på samme trådløse nettverk. Det krever en gratis app fra Microsoft på telefonen – på telefoner fra Samsung og Huawei er appen innebygd, mens på alle andre telefoner kan du laste ned appen i Google Play Butikk.

Som du kanskje har lest her i bladet, jobber Microsoft også med å bygge inn Android-apper direkte i Windows. Dette alternativet er for øyeblikket ute i en betaversjon hos frivillige testpersoner i Windows Insider- programmet, men det er fortsatt usikkert om det kommer i en oppdatering av Windows 10 eller bare for Windows 11. Du vil uansett kunne bruke Din mobil-funksjonen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.