Det siste året har mange av oss lært oss å bruke videosamtaler, enten vi vil det eller ikke. Det gjelder ikke bare på jobb, men også privat. Videosamtaler gjør det mulig å holde kontakten og snakke sammen, selv når smittevernhensyn gjør at vi ikke kan møtes fysisk. Det ser også ut til at vi må ta til takke med videomøter en god stund ennå. 

Hvis du har en eldre pc eller bare et dårlig nettkamera, kan det imidlertid være en frustrerende opplevelse å føre en videosamtale. Det gjelder både for deg og den du snakker med. Én måte å løse problemet på er selvfølgelig å kjøpe et nytt og bedre nettkamera. En annen mulighet er å bruke et annet utmerket kamera du allerede har, nemlig mobilkameraet.

Det lar seg gjøre helt gratis og fullstendig ledningsfritt ved hjelp av programmet DroidCam. Du behøver bare å laste ned en app på Android­telefonen eller en iPhone og installere et program på datamaskinen. Deretter kan du ganske enkelt bruke telefonen som nettkamera.

Du kan til og med bruke mikrofonen i mobilen. På den måten kan du også få bedre lyd enn det man normalt får fra mikrofonen som er innebygd i pc-en. Du må bare sørge for at mobilen og datamaskinen er koblet til det samme trådløse nettverket. Gjør du det, behøver du nemlig ikke engang å koble sammen pc og mobil med en ledning. I stedet kan du åpne programmet på henholdsvis pc og mobil, så er du klar – og det virker selvfølgelig med alle de programmene du bruker til videosamtalene.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.