Jeg husker tydelig da jeg testet den første Samsung Galaxy Note i 2011. Reaksjonen var den samme hos alle som så telefonen: et avvisende «Hva skal du bruke en så stor skjerm til?». Samsung Galaxy Note hadde en skjerm på 5,3”. Gigantisk i 2011, men en størrelse som anses som liten i dag. Med den telefonen forutså Samsung utviklingen – jo mer vi brukte telefonene våre, jo større ble skjermene.

Vi spoler frem til 2023, hvor stadig flere produsenter lager brettbare telefoner. Spesielt nevnte Samsung har lagt ned mye krefter i de brettbare telefonene. Nylig lanserte selskapet Samsung Galaxy Z Fold4 på markedet. Dette er en merkelig størrelse på papiret, der prisen er på hele 22 370 kroner, og i tillegg er telefonen utstyrt med en ekstra, innvendig skjerm på 7,6”.

Dette gjør telefonen til en blanding av en tradisjonell smarttelefon og et nettbrett – en brettbar hybrid. Slikt vekker naturligvis interesse her i redaksjonen, for kanskje har Samsung og de andre produsentene noe på gang, akkurat som de forutså de store skjermene med Galaxy Note i 2011. Kanskje har de fleste av oss skaffet oss brettbare telefoner i en eller annen utgave om 10 år. Og kanskje har vi innen den tid også fått skjermer som kan brettes sammen på datamaskinen, tv-en, overvåkingsskjermen, nettbrettet eller i bilen? Faktum er i hvert fall at stadig flere produkter får de fleksible og bøyelige skjermene innebygd, siden de ofte er plassbesparende og gjør det mulig å lage innovative og annerledes produkter.

Du kan selv ta en titt på motstående side og få et glimt av den idérikdommen som de bøyelige skjermene legger til rette for. Men er de brettbare skjermene kommet for å bli? I en måned har vi latt den vanlige telefonen ligge i skuffen hjemme og i stedet brukt en brettbar telefon. Her kan du lese hvordan det gikk.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.