Det er tidlig morgen og du er i ferd med å sette deg på toget på vei til den andre kanten av landet. Turen kommer til å ta minst fire timer … men mobiltelefonen din har bare 40 prosent strøm igjen. Det blir snart et problem, for du må være tilgjengelig hele dagen, og dessuten ligger togbilletten din i en app på telefonen. Men selv uten strømforsyning er det faktisk mulig å holde mobilen i live mens du bruker den til nødvendige oppgaver under togturen.

Bare du kjenner til de riktige innstillingene kan du få batteriet til å vare mye lenger enn vanlig.

Forskjellige effekter

Noen av mobiltelefonens funksjoner tærer mer på batteriet enn andre. F.eks. bruker den innebygde GPS-en mye strøm, mens det å bytte til et mørkt skjermtema har mindre innvirkning. Derfor er det noen funksjoner som bør deaktiveres før andre hvis du vil at mobiltelefonen skal vare lengst mulig og fortsatt ønsker å kunne bruke de viktigste funksjonene.

Hvis du ikke skal bruke GPS-funksjonen, er det derfor lurt å deaktivere den allerede når mobilbatteriet er halvveis utladet. Deretter kan du skru av f.eks. wifien, og med 30 prosent igjen kan du skru ned lysstyrken på skjermen. Vi viser de beste triksene – og i hvilken rekkefølge du gjør dem. Dermed kan du få mobilbatteriet til å vare hele dagen uten verken lader eller powerbank.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.