Jeg vet alt om det å miste mobiltelefonen. Etter en tur i svømmehallen nylig oppdaget jeg plutselig at OnePlus-telefonen min ikke var i lomma som den pleier. Handlingene mine de neste timene beskriver skremmende nøyaktig den tilstanden du som regel befinner deg i når du mister den kjære mobiltelefonen din:

Jeg ringte til svømmehallen for å høre om den var levert inn der. Det var den ikke. Håpefullt prøvde jeg meg hos en butikk jeg også hadde vært innom. Men nei. Jeg vurderte også om den kanskje var stjålet. Etter den første panikken gikk jeg over til å synes synd på meg selv. Jeg måtte klare meg uten telefonen! Og ikke nok med det. Nå måtte jeg kjøpe en ny, sperre simkortet og kanskje til og med krangle med forsikringsselskapet. Kona mi fikk også uttrykt i forbifarten at jeg kanskje var litt for avhengig av den telefonen. Jo, kanskje det, men hva kunne jeg gjøre?

Jeg savnet jo faktisk telefonen min! Det gikk faktisk nesten et helt døgn før jeg kunne tenke helt klart igjen. Men så kom jeg plutselig på emnet for denne artikkelen, nemlig sporing. For er det ikke slik at du kan slå på sporing av mobiltelefonen og finne ut hvor den er ved hjelp av kartet? Jeg søkte på fenomenet på Google, og jo visst! Jeg kunne gå til Google-kontoen min i nettleseren. Det gjorde jeg umiddelbart på pc-en, og der erfarte jeg at miraklenes tid ikke er over. På et flott kart kunne jeg se at telefonen lå rett i nærheten av svømmehallen. En kort sykkeltur senere fant jeg den i en busk bak en benk der jeg hadde sittet. Helt tørr og mirakuløst uskadet!

Hjelp fra Apple og Google

Uansett om du har en Android-telefon eller en iPhone, kan den spores hvis du allerede har aktivert sporingsfunksjonen. Det gis imidlertid ingen garantier, for det krever blant annet at telefonen er slått på og koblet til nettet. Men det kan la seg gjøre – og det sparte meg altså for en hel masse besvær.

Det er neppe sannsynlig at du mister telefonen i morgen. Men en dag skjer det, og da er det altså lurt å være forberedt slik at du kan bruke Google og Apples gode løsninger. Her kan du lese mer om hva du må gjøre for å gi telefonredningen de beste vilkårene.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.