La oss bare innrømme det: Vi er svært avhengige av mobiltelefonene våre. I takt med at smarttelefoner har fått stadig flere funksjoner, er det også blitt viktigere for oss at enhetene våre ikke plutselig går tom for strøm.

Utnytter du alle de spennende funksjonene som en smarttelefon rommer fullt ut, med Internett, kamera og GPS, holder batteriet sjelden mer enn en dag. En fulladet powerbank i vesken er en forsikring mot den situasjonen der du står med en telefon med tomt batteri akkurat når du hadde som aller mest bruk for den. Powerbanker er ikke alltid bare bærbare batterier.

Ofte har de praktiske ekstrafunksjonene, slik at du for eksempel kan tenne en innebygd lampe eller lade batteriet med sollys. Testvinneren i dette nummeret kan til og med lade telefonen trådløst hvis den har samme teknologi innebygd. Du legger bare telefonen oppå powerbanken, så starter ladingen. Hvis du har en ny iPhone, festes powerbanken og telefonen til og med til hverandre ved hjelp av innebygde magneter, og du kan sette et magnetisk klistremerke på baksiden av Android-telefonen for å få glede av samme funksjon.

Når du skal velge hvilken powerbank du vil kjøpe, er det en god idé å undersøke hvilken type ladekontakt den bruker. De fleste telefoner bruker den moderne, symmetriske USB-C-porten, så hvis powerbanken også lades via den kontakten, slipper du å dra rundt på en ekstra kabel for å lade powerbanken. Det blir du derimot nødt til hvis powerbanken din bruker den gamle Micro- USB-teknologien.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.