Ikke alle klarer å holde hodet kaldt når ulykken først inntreffer. Derfor har de fleste nyere mobiltelefoner en smart funksjon som gjør at du kan spare livsviktige sekunder. Du slipper nemlig å bla i menyer eller kaste bort tid på å låse opp telefonen når du står midt i en nødssituasjon: Trykk raskt fem ganger etter hverandre på telefonens påknapp – så ringer den automatisk alarmsentralen. Enten du er vitne til et trafikkuhell eller kanskje har kommet til skade selv, kan det være veldig praktisk å få kontakt med alarmsentralen på et blunk. Da er funksjonen for nødanrop en enorm hjelp. Er du redd for at du kan komme til å trykke på knappen og ringe 113 uten grunn? Det behøver du ikke å tenke på: Når du har trykket fem ganger på knappen for nødanrop, starter først en nedtelling, slik at du har tre sekunder til å legge på før telefonen faktisk slår nummeret. Tre sekunder høres lite ut, men det er rikelig til avbryte på hvis det har skjedd ved et uhell. Det er også kort nok tid til at du raskt kommer videre til alarmsentralen hvis det virkelig er snakk om en nødssituasjon.

Både iPhone og de fleste Android-telefoner har funksjonen allerede, men du må først åpne innstillingene på telefonen og aktivere den. Hvordan man går frem varierer, både fra iPhone til Android og mellom de mange forskjellige Android-telefonene. Hvis du følger fremgangsmåten på de neste sidene, vil du kunne aktivere funksjonen på de fleste nyere telefoner. Det tar ikke lang tid, og det gir en ekstra trygghet i hverdagen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.