Telefonene i denne testen er dyre, bare så det er sagt. Men selv om du ikke har tenkt å investere i en av topptelefonene på de neste sidene, kan det likevel være interessant å vite hva de dyreste modellene gir deg. Mange av funksjonene lanseres nemlig først i produsentenes toppmodeller, før de lanseres i telefoner som ligger litt lenger ned på prisstigen.

De seks telefonene vi har testet, er ikke gode telefoner i forhold til prisen. Du kan få telefoner til halve prisen som stort sett kan det samme, men som ikke gjør det like bra. Toppmodellene skiller seg spesielt ut ved at appene er raske, og de har som regel også et skikkelig bra kamera. Som noe ganske nytt har brettbare telefoner begynt å dukke opp igjen blant de dyreste telefonene.

Det ser nesten magisk ut når telefonen, som ved første øyekast ser ut som en vanlig smarttelefon med en stor glasskjerm, kan brettes sammen på midten. At telefonene kan brettes sammen, er nesten blitt en nødvendighet hvis vi skal kunne ha dem i lommen. Den første iPhone-modellen hadde en skjerm på 3,5 tommer, men i dag er skjermene i moderne smarttelefoner på nesten sju tommer. Hvis denne utviklingen skal fortsette i samme takt, må produsentene ty til kreative løsninger.

Forhåpentligvis er sammenleggbarheten en funksjon som vi i fremtiden også kommer til å finne på rimeligere telefoner. I dette nummeret har vi gitt ekstra plass til testvinneren, iPhone 13 Pro. Den rager over konkurrentene, blant annet med en suveren konstruksjon.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.