Vi skriver ofte i Komputer for alle at du får mest telefon for pengene ved å kjøpe en modell i mellomklassen, altså til ca. 3 000 kroner, men skal vi være helt ærlige, så banker våre elektronikkglade hjerter hardest for de raskeste og største smarttelefonene med fantastiske kameraer og spennende nyskapende funksjoner.

Disse tester vi seks av i dette nummeret. Startfeltet består av fem Android- telefoner og den nyeste iPhonen. Om du liker den ene eller den andre avhenger som regel av hvilken telefon du har i dag, men uansett hvilken av telefonene i testen du velger, blir du garantert ikke skuffet. Selv om du ikke har tenkt å kjøpe en av telefonene i testen vår akkurat nå, kan det likevel være en god idé å holde et godt øye med dem, for prisene faller som regel raskt. Spesielt når den neste modellen er klar kan du være heldig å få forgjengeren til en god pris.

Mange av de mest spennende funksjonene lanseres også først i de dyre toppmodellene, og siver deretter ut til de litt rimeligere telefonene. Det finnes for eksempel ennå ingen billige telefoner med brettbare skjermer som i Razr 2022 her i testen, men det går sannsynligvis bare noen få år før du kan få deg en brettbar smarttelefon til en noe mer akseptabel pris. Vinnertelefonen er fra Google, som også står bak Android. Samspillet mellom maskinvare og operativsystem gir de samme fordelene som i iPhone.

Du får f.eks. alle de nye oppdateringene til Android så snart de er klare, for du slipper at en annen telefonprodusent må tilpasse operativsystemet først.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.