Få ting i teknologiens verden er mer frustrerende enn gamle tv-er som reagerer tregt, som hakker i menyene og som er utstyrt med utdaterte apper som – til tross for tv-produsentenes store ord og løfter – aldri blir oppdatert, men kun etterlatt i veikanten og overlatt til seg selv. Høres det litt for kjent ut?

Da har vi gode nyheter til deg: Det er relativt rimelig, raskt og enkelt å ta eierskap over tv-apparatet og aldri noensinne beskjeftige seg med den utdaterte og ulogiske programvaren som produsentene en gang i tiden besluttet å utstyre tv-en med. I dag finnes det nemlig mange små bokser som du kobler til tv-en, og som inneholder både egen prosessor og programvare, slik at du som bruker kan gå helt utenom tv-ens opprinnelige programvare.

Et av de klart beste forslagene til en slik boks kommer fra Google og har navnet Chromecast. Den er nettopp kommet på markedet i en ny versjon, som er noe annerledes enn tidligere utgaver av Chromecasten. I tidligere utgaver kunne du nemlig bare strømme innhold fra telefonen, datamaskinen eller nettbrettet. Men i den nye utgaven følger det også med en fjernkontroll og nærmest et lite operativsystem.

Det fungerer på en smart måte, slik at du kan la den gamle fjernkontrollen ligge i skuffen og i stedet styre både tven og Chromecasten med den nye og utrolig enkle fjernkontrollen.

Google leverer varen

Forskjellen er som natt og dag, og spesielt hvis tv-apparatet ditt har et par år på nakken. Den innebygde prosessoren i Chromecasten gjør at tv-en reagerer raskt og uten forsinkelse når du bruker fjernkontrollen. Som en ekstra bonus kan du bruke assistentknappen på fjernkontrollen til å søke etter innhold.

Du kan for eksempel si «Finn Game of Thrones på HBO» eller «Spill av Leonard Cohen på Spotify », og så gjør tv-en det. Dessuten er det grafiske brukergrensesnittet mye bedre enn det de fleste tv-produsenter kan levere. Her blir du presentert for alle strømmetjenestene på én skjerm, og nyheter som interesserer deg kommer automatisk opp på startskjermen.

Det er både raskt og enkelt å bla gjennom alle tilbudene som i dag er tilgjengelige på strømmetjenestene. På de neste sidene viser vi deg hvordan du kommer i gang med Chromecasten. Først skal du bare ta den ut av eska, sette ledningen i en stikkontakt, koble enheten til en ledig HDMI-kontakt i tv-en og sette batteriene i fjernkontrollen, så er du klar til å sette i gang.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.