Tiden kan føles lang når man venter på at Windows skal bli ferdig med oppstarten. Tredjepartsprogrammer som starter sammen med operativsystemet, gjør at det tar ekstra lang tid fra du starter pc-en til den er klar til dagens dont. Disse programmene forsyner seg av ressurser som burde konsentreres om å laste inn Windows.

Løsningen er å fjerne dem fra oppstarten, for da er du raskere klar. Men en rask start er ikke nødvendigvis en perfekt start. For selv om det tar mindre tid før du ser skrivebordet, må du som regel vente enda et minutt eller to før du har fått åpnet programmene du skal jobbe med.

Tenk deg i stedet følgende forlokkende scenario: Det er morgen, og du er klar til å ta fatt på dagens arbeid ved tastaturet. Du trykker på strømknappen og logger inn i Windows. Setter du deg deretter ned og venter, mer eller mindre tålmodig? Nei! Du går på kjøkkenet og lager kaffe. Det tar gjerne et par minutter.

Og så er alt klart

Når du kommer tilbake, er maskinen klar. Altså HELT klar. Alt er lastet inn, og programmene du pleier å bruke, er åpne på skrivebordet. Det samme er de viktigste mappene i utforskeren. Selv favorittsidene i nettleseren er åpnet, slik at du kan starte dagen med å lese nyhetene.

Vi snakker om den perfekte starten på dagen for både datamaskinen og for deg. Når du endelig setter deg til rette med kaffekoppen, kan du øyeblikkelig begynne å skrive i Word, i e-postprogrammet eller hvor du nå starter dagens oppgaver. Du slipper å klikke til høyre og venstre for å åpne alt du måtte ha bruk for. Windows har åpnet det for deg.

En god start består med andre ord av like deler tempo og brukervennlighet. En engangsinnsats fra din side er alt som skal til for at alle morgener heretter skal bli så fredfulle og effektive som mulig. Den innsatsen forklarer vi nærmere på de følgende sidene. Alt du må gjøre er å bruke ti minutter på å forvandle datamaskinen til en morgenfrisk assistent.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.