Vi kjenner alle den tradisjonelle medisinen for en pc som bruker lang tid på å starte: Fjern så mange programmer som mulig fra oppstarten. Vi har tidligere forklart denne oppskriften for leserne ved hjelp av spesielle programmer, men det er én utfordring vi aldri har klart å løse: Selv om det å fjerne programmer fra oppstarten sparer tid når Windows starter, må vi nemlig åpne dem manuelt på et senere tidspunkt. Og det tar også tid.

Vi har med andre ord lenge hatt behov for en gyllen middelvei der programmene er der når vi trenger dem, men uten å gripe for aggressivt inn i oppstarten av Windows. Dette kompromisset er nøyaktig hva gratisprogrammet Startup Delayer leverer, og det vil du bli bedre kjent med i denne artikkelen.

Nøkkelen til en god og smidig oppstart av Windows er å utsette åpningen av utvalgte programmer. På den måten får du tilgang til filutforskeren eller kommer i gang med et av programmene dine så raskt som mulig.

Slik får du en Windows-pc til å starte raskere

Nå kan du få en smidigere oppstart av Windows. I denne gjennomgangen av programmet viser vi først og fremst hvordan du kan utsette oppstarten av enkeltprogrammer, slik at de ikke forstyrrer oppstarten av Windows.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.