Det kan være krevende å finne den faktiske årsaken til at en pc arbeider langsomt og hva det er som hindrer den i å utnytte ressursene fullt ut. Ofte er det enkeltkomponenter som harddisk, prosessor og ram som av ulike grunner ikke utnyttes optimalt. Det høres kanskje ut som et komplisert problem å løse, og tidligere var det også slik. Da måtte man inn og endre på de grunnleggende Windows-innstillingene eller fysisk fjerne komponenter og enten reparere eller bytte dem ut.

Slik er det ikke lenger. Nå kan du enkelt få hjelp til å finjustere maskinen slik at den yter optimalt. Du behøver heller ikke å være ekspert på Windows-innstillinger eller fikle med enkeltkomponenter. Alt kan nemlig gjøres på få minutter ved hjelp av bare tre brukervennlige programmer.

De tre programmene

Det første programmet er SSD Fresh, som først og fremst gjør lagringsenheten raskere. SSD-enheter tåler å bli overskrevet et stort, men begrenset antall ganger før de slutter å virke. Samtidig finnes det funksjoner i Windows som hele tiden skriver data til enheten. Programmet SSD Fresh sørger for at disse funksjonene deaktiveres, slik at SSDen får lengre levetid og maskinen leser raskere fra enheten. Det andre programmet du trenger, heter Full Throttle Override og sørger i korte trekk for at prosessoren utnyttes optimalt.

Med dette programmet kan du nemlig gi prosessoren en form for lovlig doping og prioritere nøyaktig hva den skal bruke regnekraften til. Hvis du for eksempel driver med redigering av høyoppløst video, kan du utnytte Full Throttle Override til å la maskinen bruke all kraft på å kjøre et ressurskrevende videoredigeringsprogram, slik at det fungerer bedre. Til slutt kan du bruke programmet Wise Memory Optimizer til å tømme maskinens arbeidsminne, også kjent som ram-minne eller fysisk minne, for på den måten å få mer fart på maskinen.

Det er dette minnet som sørger for at programmer og prosesser avvikles som de skal. Mengden av ram er imidlertid begrenset, og derfor blir maskinen tregere hvis det kjøres flere oppgaver enn det er plass til i ram-minnet. Med Wise Memory Optimizer kan du rydde i minnet, slik at det har plass nok til de viktigste oppgavene. Alle programmene er klare til nedlasting fra nettsiden vår, og de koster ingenting.

Vi viser hvordan du bruker dem på riktig måte, og det er lett å komme i gang. I alt tar ikke prosessen med å optimalisere maskinen stort mer enn et kvarter, og deretter er den i stand til å yte sitt aller ypperste.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.