Ubuntu er en versjon av Linux basert på Linux-varianten Debian. I likhet med de andre Linux-distribusjonene er Ubuntu et gratis system utviklet med åpen kildekode av frivillige fra hele verden. Den viktigste drivkraften er imidlertid det britiske selskapet Canonical. Ubuntu er et operativsystem som er fullt ut sammenlignbart med Windows, og som kan kjøres på både pc og Mac.

Annethvert år lanseres en såkalt Long Term Support-versjon, der du er garantert sikkerhetsoppdateringer de neste fem årene.

Når du installerer Ubuntu, følger det med en rekke programmer, blant annet en kontorpakke, en nettleser, et e-postprogram og programmer for video, bilde og lyd. Det har også innebygde sikkerhetsfunksjoner, og du kan laste ned antivirusprogrammet ClamTk fra app-butikken.

Først må du bruke verktøyet balenaEtcher til å lage en minnepinne med Ubuntu som maskinen kan startes fra, og som deretter brukes til å installere systemet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.