Det er aldri i verdenshistorien blitt tatt så mange bilder som vi tar i dag, der alle har enkel og umiddelbar tilgang til å ta bilder med digitalkameraer og smarttelefoner. Der du i gamle dager kunne boltre deg med maksimalt 36 bilder på en analog film, har du med en moderne telefon i dag plass til tusenvis av bilder av skyhøy kvalitet.

Dobbelkopiering av bilder

Den gode plassen betyr imidlertid også at bildesamlingen på spesielt pcen raskt blir uoversiktlig og gjerne inneholder de samme bildene på flere forskjellige steder. Kanskje har du kopiert de samme bildene over på pcen fra telefonen eller kameraet flere ganger, eller du har tatt en kopi av bildene for å gjøre små eller store justeringer på dem. Dette betyr at du sannsynligvis har mange av de samme bildene liggende i flere eksemplarer på pc-ens harddisk.

Derfor bør du fjerne duplikatene

Jo flere dupliserte bilder du har liggende, jo mer uhåndterlig blir samlingen din – og problemet blir bare større med tiden, fordi du hele tiden overfører flere bilder til harddisken. Dette betyr at det vil bli vanskeligere å finne viktige bilder fordi de forsvinner i et uoversiktlig rot, og du vil få problemer med å se hvilke bilder som er originale og hvilke du for eksempel har redusert størrelsen på eller forbedret.

I tillegg fyller de mange bildene naturlig nok opp harddisken din – plass som du kunne ha brukt til andre og bedre formål – og bildefilene vil også med tiden gjøre spesielt filsøk i Windows tregere. Alt til ingen nytte.

Nytt program løser problemet

Med programmet Find.Same.Images. OK, som ligger i Fordelssonen, kan du i løpet av kort tid finne ut hvor de overflødige duplikatfilene befinner seg, slik at du slipper å gjennomsøke hele harddisken selv. Det praktiske programmet analyserer bildene dine helt ned på pikselnivå og programmet er derfor i stand til å vurdere med høy presisjon om to bilder er like.

Deretter vises det en liste over filer som programmet mener er av samme motiv, og nå følger en litt lengre gjennomgang av bildene, der du selv må se på forhåndsvisningen og vurdere om det virkelig er snakk om det samme bildet.

Slett det ene i et bildepar

Find.Same.Images.OK finnes på norsk, og den brukervennlige designen gjør det gledelig enkelt å vurdere bildene som presenteres før du bestemmer deg for hvilket bilde i hvert bildepar du vil beholde i samlingen. Når du deretter klikker på papirkurven og sletter det ene av bildene i hvert par som programmet har funnet, frigjør du mye plass på harddisken og får tilbake en del av oversikten over bildesamlingen din.

Dette er et veldig nyttig program i en tid hvor det tas ekstremt mange bilder.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.