Dagens telefoner har så imponerende bildekvalitet og høy oppløsning at de for mange av oss helt har erstattet det tradisjonelle fotoapparatet og videokameraet. Men der du med et digitalkamera enkelt kan ta ut minnekortet og sette det inn i pc-en når kameraet skal tømmes for bilder, ligger de digitale bildene ofte bare lagret i telefonens innebygde minne – og det er dessverre ikke alltid like enkelt å få bildene overført fra telefonen til pc-en.

Det er samtidig stor forskjell på fremgangsmåten for henholdsvis Android- telefoner og iPhoner når bildene skal inn på datamaskinen, og i praksis ender det ofte opp med at alle bildene blir liggende på telefonen – eller sendes til en nettjeneste som Google Foto i lavere oppløsning.

Automatisk sikkerhetskopi

Det er synd, for jo lengre tid det går fra du tar bilder og video til du får opptakene i sikkerhet, jo større er risikoen for at telefonen går i stykker eller blir borte, eller at bilder rett og slett blir slettet ved en feiltakelse. Det er som om produsentene av telefoner ikke har tenkt så mye på hvordan forbrukerne skal få hentet ut bildene fra telefonene, for når du kobler for eksempel en Android-telefon til pc-en er det vanskelig å få oversikt over hvordan du skal navigere i det uoversiktlige mappesystemet for å finne bildene som er tatt med det innebygde kameraet.

Dette er selvsagt et problem som enkelt løses ved å betale for et fast abonnement på en tjeneste som Google Disk, Google Foto eller Apples iCloud, men hvorfor bruke penger på det når det er ledig plass på pc-en?

Ingen plassbegrensning på pc-en

Med Resilio Sync, som både er et program til pc-en og en app til telefonen, kan du enkelt stille inn telefonen til automatisk å synkronisere bilder, videoklipp og andre filer slik at de alltid kopieres til en mappe på pc-en. Synkroniseringen skjer så snart du har tatt et nytt bilde eller videoklipp, og dermed er du sikker på at du alltid har en kopi av hele bildesamlingen din på pc-en. En av de største fordelene med å bruke Resilio Sync er at programmet er uavhengig av tjenester på nettet.

Når du synkroniserer innholdet på telefonen, sendes filene direkte til en mappe på pc-en via det trådløse nettverket eller mobilnettet. Teknologien heter peer-to-peer eller P2P og gjør at du kan sikkerhetskopiere like mange filer som du har plass til på pc-en uten at det koster en krone, og du er heller ikke begrenset av at filene bare kan ha en viss størrelse.

Fungerer også mellom pc og NAS

Resilio Sync kan også brukes til å parkoble to mapper på to forskjellige pcer, slik at du er sikker på at du alltid har de samme filene i mappene på begge pc-ene. Også dette foregår direkte fra pc til pc uten begrensninger. Hvis du ønsker dette, installerer du bare Resilio Sync fra Fordelssonen på begge datamaskinene dine og oppretter en ny «Standard mappe» i selve programmet.

Det er også mulig å installere Resilio Sync på NAS-servere fra Synology, Asustor, WD, Drobo, Netgear og andre produsenter. Da trenger du bare finne og installere programpakken fra din NAS’ programbutikk. I denne artikkelen fokuserer vi imidlertid på hvordan du kommer i gang med å dele innholdet i telefonens bildemapper med en mappe på pc-ens harddisk.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.