Det gamle ordtaket sier at hunden er menneskets beste venn, men kanskje er kunstig intelligens i ferd med å utvikle seg til en seriøs utfordrer. AI, som kunstig intelligens også kalles, blir stadig mer avansert og dermed også mer nyttig for oss. Chatboten ChatGPT kan for eksempel gi mer eller mindre sannferdige svar på nesten alt du spør den om, og nå kan du også få kunstig intelligens til å fargelegge sort/hvitt-bilder. Hvis du har gamle sort/hvitt-bilder av familien liggende og skanner dem inn på datamaskinen, kan du skape nytt liv i dem i løpet av noen sekunder.

Palette, som verktøyet heter, er basert på kunstig intelligens som ved hjelp av en spesiell teknologi kan identifisere motivet på et bilde og komme med et kvalifisert forslag til hvordan bildet vil se ut i farger. Når bildet er fargelagt av Palette, kan du lagre det på datamaskinen og bruke det nye, fargelagte bildet slik du vil.

Farger med tre klikk

Det eneste du trenger å gjøre for å få fargelagt et sort/hvitt-bilde, er å besøke nettsiden palette.fm og laste opp et bilde fra pc-en din til tjenesten. Det gjør du med noen få klikk med musen, og deretter vil Palette automatisk analysere bildet ditt og vise et første forslag til sort/hvitt-bildet ditt i farger. Hvis fargene ikke er helt optimale, kan algoritmen generere flere alternative forslag til fargesammensetningen.

Du kan få Palette til å utføre en ny analyse av bildet og levere et nytt resultat på det grunnlaget. Palette er helt gratis, men du kan velge å betale litt ekstra og få fargelagte bilder i høy oppløsning.

Gratisversjonen gir imidlertid ganske gode resultater, og tjenesten krever ikke at du registrerer deg som bruker. Palette trenger kun bildet ditt, og du trenger ikke bekymre deg for at bildet skal bli misbrukt eller havne i feil hender. For når et fargelagt bilde er lastet ned til datamaskinen, blir både det nye og det originale eksemplaret slettet permanent fra Palettes server.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.