På ferieturen til Island tok jeg totalt 144 bilder med digitalkameraet mitt. Da jeg kom hjem fra ferien spurte onkelen min om jeg ikke ville sende ham alle bildene fra reisen. Det ville jeg selvfølgelig gjerne, men det oppsto raskt et problem: Hvordan skulle jeg sendt bildene?

Onkelen min er langt fra den mest IT-kyndige. Han bruker ikke fildelingstjenester som Dropbox, Google Foto, WeTransfer eller OneDrive, så da ble jeg vel nødt til å bruke flere timer på å sende bildene til ham i utallige e-poster? Vanligvis er dette nemlig løsningen, og det kan være ganske frustrerende. Det kan ta lang tid å legge til bildene i en e-postmelding, inntil tjenestens kapasitet er full. Da må du nemlig starte helt på nytt med en ny e-post, og det kan fort bli vanskelig å vite hvilke du allerede har sendt.

Derfor hender det at de samme bildene sendes flere ganger, og dermed får mottakeren problemer med å få oversikt. Den noe uholdbare og vanskelige prosessen slapp jeg imidlertid. For ved hjelp av et genialt program fantes det en enkel løsning på problemet: Ashampoo Photo Mailer, som programmet heter, fikset oppgaven slik at bildene ble sendt problemfritt og helt automatisk på e-post.

Spar tid, bryderi og penger

Programmet er nemlig laget for å sende hundrevis av bilder med e-post uten at du trenger å løfte en finger. Før Photo Mailer kan sende bildene, må du velge hvilken kvaliteten bildene skal ha hos mottakeren. Her finnes det fire ulike nivåer av bildekvalitet du kan velge mellom.

Avhengig av hvilket nivå du velger vil programmet automatisk tilpasse bildene og legge dem til i det antallet e-postmeldinger som trengs. Hvis du for eksempel sender 100 bilder i den høyeste kvaliteten, vil programmet fordele bildene i flere e-postmeldinger enn dersom de samme 100 bildene var av lavest kvalitet. Da jeg skulle sende bildene fra Island, valgte jeg at bildene skulle ha den laveste kvaliteten, noe som resulterte i at onkelen min fikk sju e-postmeldinger med bilder av vulkaner og hester.

Dette ble gjort fra en Outlook -konto, og akkurat Outlook krever spesielle innstillinger før du kan bruke programmet. Ashampoo Photo Mailer må nemlig ha tillatelse til å sende e-postmeldinger fra kontoen din. Innstillingene er imidlertid enkle å justere, og vi viser selvfølgelig hvordan du gjør det. Ashampoo Photo Mailer laster du ned kostnadsfritt fra Fordelssonen, og det krever bare at du først registrerer deg som bruker hvis du ikke allerede har en Ashampoo-konto.

Når oppsettet er ferdig og programmet er klart til bruk, er din eneste oppgave å velge hvilke bilder som skal sendes, så tar programmet seg av resten av jobben for deg. Jeg valgte å sende alle bildene mine fra Island, og hele prosessen tok bare litt i underkant av tre minutter før alle bildene lå i innboksen til onkelen min, klare til å bli lastet ned til datamaskinen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.