Hvis du vil vise en bestemt funksjon eller et område på en hjemmeside til en venn, er det smart å vise det med et skjermbilde. Det finnes flere måter å ta skjermbilder på i Windows, men ingen av metodene lar deg redigere i bildet mens du tar det. Du er nødt til å åpne programmet Paint hvis du for eksempel vil legge inn piler og sirkler eller skjule følsom informasjon i bildet.

Med ShareX kan du enkelt gjøre alt dette mens du tar skjermbildet. Med få klikk kan du lage din egen trinn-for-trinn-guide som for eksempel kan vise hvordan man finner handlekurven i en nettbutikk eller hvordan man lager en innholdsfortegnelse i Word. Programmet er lett å installere, men det kan være vanskelig å få oversikten over alle funksjonene fra start. Veiledningen i Komputer for alle viser hvordan du tar i bruk programmet.

Her ser du hvordan du bruker programmet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.