Når du skal se film på pc-en, vil du jo at alt skal fungere på første forsøk. Sånn er det bare! Ingenting er mer irriterende enn en mediespiller som er treg, som må oppdateres først eller som mangler en bestemt kodek som først må lastes ned og installeres og så må datamaskinen startes på nytt før du kan vise den nyeste ferievideoen til familie og venner via pc-en.

Nei, elendige medieprogrammer til datamaskinen er livet rett og slett for kort til. I stedet anbefaler vi at du velger et program som er enkelt, ordentlig og driftssikkert, og som bare fungerer hver gang. Media Player Classic BE er et program som har nesten 20 år på baken og rommer alt vi i redaksjonen setter pris på i en mediespiller.

Den spiller for eksempel av alle filformatene du kan tenke deg, helt uten å installere kodeker eller andre tillegg, uansett om du vil spille av en DVD-film, Blu-ray-film i høy oppløsning eller en video du har lastet ned fra nettet i for eksempel H.264, AVI, FLV, MKV eller stort sett alle andre filformater, kjente som ukjente. Bare trykk på «Spill av», så vises filmen eller videoklippet på datamaskinen uten hakking, forsinkelse eller irriterende feilmeldinger.

Både raskt og enkelt

I tillegg er Media Player Classic BE en enkel og oversiktlig mediespiller. Det er ikke lagt til en rekke avanserte og unødvendige funksjoner som gjør det vanskelig og irriterende å bruke programmet. Det er snarere ribbet for det meste for at videospilleren skal være enkel å bruke når du vil spille av noe på datamaskinen.

Og det leder til neste punkt, nemlig at Media Player Classic BE ikke er et stort og tungt program, som enkelte mediespillere gjerne kan være. Det tærer altså ikke på datamaskinens krefter, som visse andre mediespillere som gjør pc-en treg. I tillegg har programmet den smarte funksjonen at du kan opprette spillelister. Det er flott hvis du har mange små videoklipp som du gjerne vil vise frem etter hverandre. I stedet for å sette sammen klippene i et tungt videoredigeringsprogram på datamaskinen, kan du legge til klippene i Media Player Classic BE og automatisk spille dem av i forlengelse av hverandre, og da får du en komplett videoopplevelse på rekordtid.

Til slutt er programmet basert på åpen kildekode, noe som betyr at det er utviklet av frivillige og dyktige entusiaster som er opptatt av programvare og film, og som utelukkende arbeider med å gjøre programmet så godt som mulig. Med andre ord er det vanskelig å finne noe dårlig å si om Media Player Classic BE, og vi anbefaler derfor at du skynder deg inn i Fordelssonen og laster det ned til pc-en din hvis du ikke allerede har gjort det.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.