“Hva er passordet til nettverket?”, er muligens et av de mest stilte spørsmålene for tiden. Dessverre er svaret ofte at man ikke husker, for det er vanskelig å huske passordet til det trådløse nettet hvis det aldri ble endret til noe enklere enn “wXCn912!n_&1412” eller hva det nå var da ruteren i sin tid ble installert.

Noen ganger kan man være heldig å finne passordet på undersiden av selve ruteren. Andre ganger må man bla i gamle papirer for å finne det – forutsatt at man husker hvor man la brosjyren fra leverandøren den gangen ruteren ble installert. Du behøver imidlertid ikke lenger å endevende skuffer, esker eller de dypeste Windows-innstillingene for å finne passordet til det trådløse nettet.

Fra nettsiden vår kan du nå laste ned programmet SterJo Wireless Passwords, som i løpet av noen sekunder kan vise passordene til alle de trådløse nettverkene maskinen noen gang har vært tilkoblet.

Finn og kopier passordene

SterJo Wireless Passwords viser en oversikt med samtlige trådløse nettverk du har besøkt. På listen ser du både navnet på nettverket og hvilket passord som ble brukt til å logge på. Og i stedet for å skrive av passordet, kan du ganske enkelt kopiere det til utklippstavlen. Det er bare å markere nettverket og klikke på en knapp.

Dermed legges passordet på utklippstavlen i Windows og kan settes inn overalt, også i en e-post eller tekstmelding. På den måten slipper du alt plunderet med å oppgi passord med en vilkårlig rekke av tall, bokstaver og spesialtegn. Alle passordene er lagret på listen til du fjerner dem igjen via innstillingene i Windows, og det viser vi også hvordan du gjør. Har du brukt maskinen på veldig mange trådløse nettverk, vil nemlig listen i SterJo Wireless Passwords bli uoversiktlig, og dermed blir det vanskelig å finne akkurat det passordet du er ute etter.

Du behøver ikke å registrere deg som bruker eller å laste ned en aktiveringsnøkkel for å få programmet til å vise alle de lagrede passordene. Det er bare å installere SterJo Wireless Passwords, så blir det enkelt å finne passordene til alle trådløse nett du noen gang har brukt.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.