Når du kobler utstyr som skjerm, tastatur eller hodetelefoner til datamaskinen, har du kanskje av og til opplevd at du må installere et lite program før utstyret kan brukes. Det lille verktøyet som får utstyret til å fungere optimalt, kalles en driver. Av og til må driverne lastes ned fra Internett, men ofte er Windows selv i stand til å finne og installere driveren slik at du ikke trenger å foreta deg noe i første omgang.

Uansett så må driverne installeres, fordi de fungerer som bindeledd mellom datamaskinen og annet utstyr. Driverne forteller nemlig hvordan utstyret skal fungere sammen med operativsystemet, og derfor er det også en god idé å oppdatere driverne med jevne mellomrom. En driveroppdatering kan f.eks. få en tilsynelatende defekt tilleggsskjerm til å virke igjen. Oppdateringen kan også inneholde nye funksjoner for utstyret.

Det viser seg ofte at driveroppdateringer optimerer for eksempel grafikkort slik at de fungerer med nyere spill. Det er altså viktig at nye drivere alltid er installert, men det kan være vanskelig å gjøre det selv. Da er programmet Driver Booster bra å ha. Programmet sjekker automatisk om det finnes utdaterte drivere på pcen, og sørger deretter for å laste ned og installere relevante oppdateringer.

Oppdater driverne enkelt

Det kan være en krevende og frustrerende prosess å oppdatere drivere selv via Windows: Du må gå inn i Enhetsbehandling og gjennomgå hver enhet for å finne ut om nye drivere er tilgjengelige. Windows og programmer som hører til grafikkortet (for eksempel Nvidias kontrollpanel) kan i noen tilfeller selv holde styr på driverne, men det finnes mye utstyr med drivere som Windows ikke kan gjenkjenne og som vanligvis krever at du selv finner, laster ned og installerer dem.

I Driver Booster er det derimot nok å bare klikke én gang på en knapp, så skanner programmet datamaskinen din for utdaterte drivere automatisk. Når skanningen er fullført blir driverne installert direkte via Driver Booster, og etter en omstart av pcen er det tilkoblede utstyret fullt oppdatert slik at det fungerer som det skal.

Ignorer salgsreklamen

Driver Booster er gratis og et glimrende program å ha installert på datamaskinen. Produsenten av programmet vil imidlertid gjerne at du installerer små ekstraprogrammer, og de forsøker også iherdig å få deg til å bruke penger på betalingsversjonen av programmet.

Ekstraprogrammene kan du bare takke nei til, og du kan også helt trygt ignorere at Driver Booster ofte forteller deg at det mangler driveroppdateringer som du først kan få ved å kjøpe betalingsversjonen. Gratisversjonen av programmet er nemlig nok til å holde de viktigste driverne oppdatert, og her i Komputer for alle har vi selv ofte brukt nettopp gratisversjonen av Driver Booster til å løse flere problemer med utstyr koblet til redaksjonens datamaskiner.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.