En harddisk kan inneholde mange personlige filer som andre kan utnytte til kriminelle formål. Derfor er det viktig å slette harddisken fullstendig før du kaster en pc eller harddisk, men det kan virke uoversiktlig å måtte fjerne alle data fra harddisken.

Noen løser problemet ved å knuse harddisken med en hammer, men det er ikke optimalt å slå i stykker elektronikk og det finnes faktisk også en mer elegant løsning.

Du kan for eksempel bruke programmet HDShredder, der du kan slette alt innholdet på harddisken uten bruk av vold. I stedet for en hammer trenger du en pc, smarttelefon eller annen enhet som kan kobles til nettet, og en tom USB-minnepinne. Programmet er gratis i ett år, og hvis du vil kjøpe den nyeste oppgraderingen av HDShredder når året er omme, må du bruke denne lisensnøkkelen som bevis på at du tidligere har installert en fullversjon av HDShredder: 69374-DTBUQ-PZN4D-PYDC1

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.