Det er ikke bra for nattesøvnen å bruke lang tid foran skjermen før du skal sove. Ofte er det imidlertid nødvendig å få jobben ferdig på datamaskinen før du kan gå til sengs – og i slike tilfeller er det godt å kunne dempe lyset på skjermen, slik at øynene anstrenges minst mulig.

Dette kan du gjøre ved å redusere lysstyrken helt, men du kan også gå et skritt videre og bruke verktøyet WindowTop, som kan gjøre vinduene på pc-en mørke.

Det fungerer akkurat som «dark mode», som etter hvert finnes på stadig flere apper på telefon og nettbrett: Den lyse brukerflaten skiftes ut med en mørk, som er mer behagelig å bruke når det blir mørkt. I WindowTop finnes det totalt fire verktøy, og den mørke tilstanden er et av dem.

Helt konkret går programmet inn og bytter om på fargebruken i et bestemt vindu. Hvis du f.eks. er inne på en nettside med hvit bakgrunn og sort tekst, som www.komputer.no, vil bakgrunnen bli sort og teksten hvit når du aktiverer funksjonen.

Denne funksjonen er veldig nyttig hvis du for eksempel må lese gjennom en lengre tekst før sengetid. WindowTop legger seg i varslingsområdet på oppgavelinjen, og her kan du høyreklikke for å velge at programmet skal starte sammen med Windows. Når du vil bruke det, er det bare å bevege musen øverst i vinduet. Da åpnes det automatisk en liten meny, der du får tilgang til de fire funksjonene i WindowTop.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.