Dvd-er og Blu-ray-plater var en gang det ultimate mediet for filmer og annen underholdning. Siden den gang har vi fått mange flere strømmemuligheter, og da virker det plutselig litt møysommelig å lete etter en film på dvd, sette den i spilleren og navigere i filmen med fjernkontrollen til dvd-spilleren.

Lagre en kopi av filmene til evig tid

Både dvd-er og Blu-ray er i digitalt format, og derfor blir ikke kvaliteten på disse filmene dårligere med tiden, så lenge de er like hele. Optiske medier som dvd-er og Blu-ray-plater er imidlertid ganske sårbare, og de skal ikke inn og ut av spilleren i stuen veldig mange ganger før det begynner å dukke opp riper på overflaten.

Derfor egner platene seg egentlig best som et backup-medium som du bruker sjelden eller aldri, mens selve avspillingen av filmene foregår fra et annet medium. Dette kan du gjøre ved å kopiere hele filmsamlingen over på pcen, der du samler filmene i en mappe. Når du først har kopiert filmene over på pc-en, risikerer du ikke lenger at de blir skadet av for eksempel riper eller fukt, og kvaliteten vil holde seg på samme nivå som da filmene ble laget.

Naviger i ditt nye filmbibliotek

Etter at du har lagret innholdet på dvdog Blu-ray-platene, som vi viser på de neste sidene, tar filmene opp ganske mye plass på pc-ens harddisk og kan ikke spilles av på alle enheter. Derfor hjelper vi deg også med å komprimere filmene og lagre dem i et format som kan spilles av på både nettbrett, TV og naturligvis pc-en din. En dvdfilm vil på denne måten vanligvis gå fra en størrelse på nesten 4 GB til 700– 800 MB uten at det går på bekostning av kvaliteten – og dermed er det plass til flere tusen filmer på en moderne harddisk.

I tillegg til at du beholder filmene dine for alltid når du kopierer dem inn på pc-en, er det også en annen stor fordel ved prosedyren: Du får langt bedre oversikt over filmsamlingen og kan enkelt finne frem til en bestemt film uten at du trenger å lete gjennom esker, skuffer og skap. I stedet for bare å lagre alle filmene dine i en mappe på harddisken og bruke Filutforsker til å finne filmene, kan du bruke et smart filmdatabaseprogram som gir deg en komplett kinoopplevelse. Med Eric’s Movie Database vises filmene dine på en virtuell filmhylle, der du kan se filmomslaget og lese informasjonen om den.

Her kan du også angi om filmen f.eks. er utlånt til naboen. Du kan legge til filmer du allerede har lagret på harddisken og filmer som fortsatt kun er tilgjengelige på f.eks. dvd, Blu-ray eller vhs. Hvis filmen ligger på harddisken din, kan du dessuten starte avspillingen på pcen direkte fra Eric’s Movie Database. Det er jo utrolig praktisk!

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.