Nå er Microsoft klar med et nytt optimaliseringsverktøy som er finpusset og optimalisert for å fungere sammen med Windows 10 og 11. Det heter Microsoft PC Manager, og med dette kan du rense harddisken for overflødige filer, midlertidige bufferfiler fra nettleseren og oversikter over sist åpnede filer. Med PC Manager får du også enkel tilgang til å deaktivere noen av de mange programmene som starter sammen med Windows når du slår på pc-en, og til å slå av og på prosesser som kjører.

Fordelen med å bruke Microsofts eget verktøy er at det er utrolig enkelt, bruker få av pc-ens ressurser og til og med er uten reklame eller forsøk på å få deg til å oppgradere programmet til en eller annen betalingsversjon. Du trenger heller ikke sette av en hel formiddag til å optimalisere pcen med programmet. De forskjellige delene av programmet kan aktiveres med et klikk på en enkelt knapp hvis du bare vil rense de forhåndsvalgte delene av Windows. Microsoft PC Manager inneholder faktisk ikke nye rense- eller optimaliseringsfunksjoner i seg selv.

I stedet samler programmet eksisterende funksjoner som allerede finnes i Windows 10 og 11 og presenterer dem samlet og oversiktlig. Det betyr at du i stedet for å lete etter hver eneste oppryddings- eller optimaliseringsfunksjon i Windows-innstillingene eller i programoversikten bare kan klikke på en knapp i Microsoft PC Manager, så sørger programmet selv for å rydde opp på pc-en.

Blir kanskje innebygd i Windows

Selv om det er Microsoft som står bak PC Manager, er programmet ennå ikke innebygd i Windows. Derfor kan du laste det ned fra Fordelssonen. Programmet er for øyeblikket i det som heter «public beta» – altså den siste utgaven før offisiell utgivelse. Det er ikke utenkelig at verktøyet på et eller annet tidspunkt vil bli sendt til pc-en din via Windows Update.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.