Hvis du har brukt datamaskinen til å jobbe med et større prosjekt, har du kanskje opplevd at de samme filene også finnes i en mappe på pc-en og for eksempel i en mappe på et USB-minne. Det er i utgangspunktet smart å lagre kopier av filer på flere enheter slik at du ikke mister data, men det kan også føre til forvirring fordi filene kan bli borte i rotet.

Hvis filene du jobber med ligger i flere forskjellige mapper, er det også vanskelig å holde styr på om det er den nyeste versjonen av en fil som er åpnet. Det er derfor fort gjort at du åpner den gamle versjonen av filen og kaster bort tid og krefter på å jobbe videre i et dokument som ikke har det nyeste innholdet. Problemet kan du heldigvis komme utenom ved å foreta en såkalt synkronisering mellom de to mappene.

På den måten sikrer du at innholdet i dem er helt likt. Synkroniseringen kan du gjøre ganske enkelt med det smarte programmet FreeFileSync, som du som leser Komputer for alle kan laste ned uten ekstra kostnad.

Få enkel kontroll på filene

I bunn og grunn kan du selv synkronisere to mapper direkte i Filutforsker hvis du virkelig holder tunga rett i munnen. Det kan imidlertid fort gå galt hvis du ved et uhell skriver over feil fil, eller hvis du rett og slett glemmer å kopiere filer fra den ene mappen og over til den andre.

Derfor anbefaler vi alltid å bruke et program til formålet, og her er FreeFileSync et utmerket valg. Programmet sørger for at begge mappene inneholder nøyaktig de samme filene, og hvis et dokument allerede finnes i begge mappene, så vil programmet beholde den nyeste versjonen av dokumentet. Før mappene synkroniseres sørger programmet for å analysere innholdet slik at det er lett å se hvilke filer som faktisk blir synkronisert.

Er det filer som ikke skal synkroniseres, kan du fjerne haken ved dem og deretter foreta synkroniseringen. FreeFileSync fungerer både med mapper på samme datamaskin og mellom mapper på datamaskinen og en tilkoblet harddisk eller et USB-minne.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.