Når jeg setter meg ved datamaskinen, bruker jeg 9 av 10 ganger de samme programmene og nettsidene. Jeg bruker for eksempel nesten alltid Google Docs til å skrive lister, referater, artikler og lignende. Hver gang jeg slår på datamaskinen sjekker jeg dessuten e-posten min via Gmail i nettleseren. Vanligvis vil jeg også se om det er kommet noe nytt og interessant innhold hos Netflix, som er den strømmetjenesten jeg bruker oftest.

I tillegg jobber jeg med bilderedigering, både i jobben min på Komputer for alle og privat. Til dette formålet bruker jeg det utmerkede og gratis bilderedigeringsprogrammet Krita. Til slutt må jeg ofte åpne og redigere PDF-filer på datamaskinen. Til det bruker jeg verktøyet Sejda PDF. Det er altså en rekke programmer og nettsider jeg bruker stort sett hver eneste dag, og som oftest også flere ganger om dagen.

Og som de fleste datamaskinbrukere vet, kan det være en ganske omstendelig prosess å åpne alle disse programmene og nettsidene én og én.

En smartere løsning

En smartere og raskere løsning er det nye, smarte programmet Rinse Open. Det er et lite og ganske enkelt verktøy som ikke opptar særlig stor plass på datamaskinen din, men som likevel utgjør en stor forskjell når du først har begynt å bruke det. Jeg savner det hver gang jeg bruker en datamaskin som ikke har dette programmet installert. Med Rinse Open på pc-en kan du raskt forhåndsprogrammere opptil seks programmer eller nettsider til å åpnes når du klikker på en knapp.

Det sparer deg mye tid, og samtidig blir bruken av datamaskinen mye mer tilfredsstillende. I denne artikkelen viser vi hvordan du kommer i gang med Rinse Open på din egen datamaskin, slik at du også kan få glede av programmet. Du kan naturligvis velge fritt hvilke nettsider og programmer du vil åpne, slik at det blir akkurat slik du vil ha det. Den eneste begrensningen i Rinse Open er at du maksimalt kan åpne seks programmer eller nettsider. Til gjengjeld kan du selv velge om det skal være seks nettsider, seks programmer eller en blanding av de to, som i vårt eksempel som du kan se ovenfor.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.